Onțanu scapă de proces ca urmare a prescripției faptei de luare de mită

Curtea de Apel București a decis, joi, încetarea procesului penal împotriva fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu ca urmare a prescripției faptei de luare de mită, notează Agerpres.

Instanța a constatat în cazul lui Onțanu că infracțiunea de luare de mită s-a prescris, astfel încât judecătorii au dispus încetarea procesului penal.

În același dosar, magistrații au decis încetarea procesului penal pentru complicitate la luare de mită în cazul avocatei Loredana Radu, însă aceasta a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare pentru spălare de bani.

Distribuie prietenilor

De asemenea, Toma Șutru, fost secretar al Consiliului local al sectorului 2, a fost achitat pentru luare de mită și spălare de bani, în timp ce Aurel Radu a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru spălare de bani. Acesta din urmă trebuie să efectueze 60 de zile în folosul comunității.

Pe latură civilă, instanța a dispus confiscarea sumelor de 1,4 milioane euro de la Aurel Radu și 400.000 euro de la Loredana Radu, cei doi având de achitat și câte 12.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Neculai Onțanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzația că, în perioada 2006 — 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (Cristi Borcea, denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.