Opoziția, după numirea lui Nicolicea la Justiţie: ”E un impostor fără pregătire juridică”

Liderii Alianţei USR-PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcţia de ministru al Justiţiei, despre care spun că este ”un impostor fără pregătire juridică”.

”Dacian Cioloş şi Dan Barna, îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcţia de ministru al Justiţiei. Eugen Nicolicea este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiţiei, un impostor fără pregătire juridică temeinică, o bătaie de joc pentru această funcţie atât de importantă în statul român”, se arată într-un comunicat al Alianţei USR-PLUS, potrivit Mediafax.

Semnatarii mai spun că Nicolicea este direct responsabil pentru eliberarea din puşcării înainte de termen a peste 14.000 de infractori, printre care tâlhari periculoşi şi violatori, dintre care 700 s-au întors înapoi la închisoare după comiterea unor noi infracţiuni.

Distribuie prietenilor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că cele trei propuneri de noi miniştri PSD sunt inoportune. Despre nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiţiei a afirmat că este o obrăznicie la adresa fiecărui cetăţean român.

”Ştiţi, este o vorbă românească : scapi de dracu, da-i de tasu, cam aşa le calific aceste propuneri, la fel de inoportune, iar în privinţa propunerea Nicolicea, o consider o obrăznicie la adresa fiecărui cetăţean român şi este clar de ce Dragnea îl propune pe Nicolicea cu misiunea de a emite OUG privind amnistia şi graţierea”, a spus Orban.

De asemenea, el a precizat că are încredere în ceea ce va face preşedintele Klaus Iohannis.