Opoziţia, moţiune de cenzură: „Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României”

Partidele de Opoziţie vor depune vineri moţiunea de cenzură, astfel încât documentul, semnat de 163 de parlamentari, să fie citit luni în plenul reunit al Legislativului, iar joi să fie votat.

”Această moţiune de cenzură este o moţiune aşteptată şi necesară pentru societatea din România şi pentru situaţia actuală în care se află ţara noastră. (…) Sunt elemente care dau încredere şi cumva speranţă pentru rezultatul acestei moţiuni. În egală măsură, această moţiune de cenzură trebuie dezvătută şi trebuie să avem spaţiu de dezbatere în societate, să nu fie îngropată printr-un artificiu al PSD şi din această perspectivă vom înregistra moţiunea vineri pentru a avea posibilitatea ca luni să fie prima citire a moţiunii şi apoi undeva joi să fie votul moţiunii”, a declarat preşedintele USR, deputatul Dan Barna, potrivit Mediafax.

El a mai spus că de câteva săptămâni există o coordonare între partidele parlamentare de Opoziţie.

Distribuie prietenilor

”Guvernul Dragnea Dăncilă poate să cadă, poată fi înlocuit. Totul este o chestiune de voinţă politică. Partidele de Opoziţie au demonstrat că au tenacitate, consecvenţă, oameni profesionişti, au voinţă politică şi de mâione poate fi pus pe masa României un program de gyuvernare, astfel încât fiecare român să simtă că guvernul decide şi gestionează pentru ei şi nu pentru un grup restrâns de infractori şi oameni fără discernămnt”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.
Liderul grupului deputaţilor PNL a afirmat că „163 de parlamentari din PNL, USR., PMP, neafiliaţi şi aparţinând partidului Pro România au semnat şi asumat depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului intitulată <Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României>.

La rândul său, preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a afirmat că guvernul Dăncilă trebuie demis pentru că nu a alocat ”niciun cent, niciun leu” în proiectul de buget pe 2019 pentru Autostrada Piteşti Sibiu, Bucureşti – Braşov sau Iaşi Târgu Mureş.