• Home
  • Prima
  • „Ora Pământului – Earth Hour” 2021. Palatul Cotroceni și Palatul Parlamentului sting lumina, sâmbătă seara

„Ora Pământului – Earth Hour” 2021. Palatul Cotroceni și Palatul Parlamentului sting lumina, sâmbătă seara

Ora Pământului (Earth Hour) este în prezent una dintre cele mai mari mișcări mondiale pentru protecția mediului și mobilizează milioane de oameni care, timp de o oră, sting luminile pentru a arăta angajamentul și sprijinul pentru Planeta noastră.

„Administrația Prezidențială se alătură și în acest an acestui demers internațional, care va avea loc sâmbătă, 27 martie 2021, în intervalul orar 20:30-21:30, prin întreruperea iluminatului interior și exterior al Palatului Cotroceni. Ora Pământului își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la protejarea mediului înconjurător pentru a combate criza climatică și pentru a ne asigura propria sănătate și prosperitate.
Stingerea pentru o oră a luminilor este un gest simbolic anual, dar protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi”, transmite Administrația Prezidențială.

O altă instituție care participă la acest eveniment este Palatul Parlamentului, care sprijină această inițiativă chiar de la prima ediţie a acestuia în România, în 2007.

„Camera Deputaţilor sprijină, şi în acest an, cea mai mare acţiune voluntară de mediu, „Earth Hour – Ora Pământului în România”, organizată de „World Wide Fund for Nature” cu scopul de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice care duc la degradarea naturii. Pentru a sublinia importanţa acestui demers, iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, între orele 20,30- 21,30″, arată un comunicat al Camerei Deputaților.

AMPress

Parteneri