• Home
  • Prima
  • Oradea. Deces provocat de o intoxicație cu o substanță necunoscută, după rapelul vaccinului Moderna

Oradea. Deces provocat de o intoxicație cu o substanță necunoscută, după rapelul vaccinului Moderna

moarta

Adriana Bunea, profesoară de Fizică și fost director al Liceului Teoretic German Friederich Schiller din Oradea, a încetat din viață pe 12 martie, la doar câteva zile după ce alături de soțul său făcuse rapelul vaccinului anti-COVID Moderna.

Decesul pare a fi  provocat de o intoxicație cu o substanță necunoscută, după rapelul vaccinului Moderna
Luni, 8 martie, după ce a făcut rapelul, împreună cu soțul său, și el cadru didactic, starea de sănătate a profesoarei s-a deteriorat brusc și a fost internată  la Spitalul Județean Clinic de Urgență Oradea.

Soții Bunea au făcut rapelul la vaccin luni, în jurul orei 16, în Orășelul Copiilor, după care s-au îndreptat în plimbare, către mașină.

Vasile Bunea relatează că, sosită acasă, soția s-a relaxat în fața televizorului. El ieșise din casă, în jurul orei 18. În jurul orei 20, fiica acestora, Carina Bunea, a descoperit-o pe mama sa, cu o stare generală de sănătate alterată.

La insistențele fiicei, a fost chemată ambulanța și, într-un final, femeii i s-a acordat primul ajutor, dar deja starea sa de sănătate se agravase.

”Au așteptat după ambulanță în sufragerie. Când a ajuns, ea era deja cu ochii dilatați și fixați, iar gura încleștată”, relatează soțul.

La UPU a ajuns în stare de inconștiență, în jurul orei 21:30, cu midriază fixă bilaterală (dilatația accentuată a pupilelor), într-o stare generală profund alterată. La internare, i s-a făcut testul Covid, iar acesta a ieșit negativ.I s-a făcut și dializă.

”Diagnosticul prezumptiv a fost intoxicație cu substanță necunoscută. Dar nu se poate face o legătură între cele două aspecte. Este puțin probabil să aibă o legătură cu un vaccin. Examenul necroptic va susține sau va infirma diagnosticul de internare. Într-o astfel de situație, în prinicipiu trebuie făcută o autopsie medico-legală”, a declarat dr. Adrian Traian Dușe, directorul Spitalului Județean Bihor, pentru bihor.ro.

Și alți medici din spital sunt de părere că nu se poate face o legătură de cauzalitate între vaccin și deces.

Surse din zona medicală transmit că pacienta ar fi suferit o acidoză metabolică severă cu substanță necunoscută.

Vasile Bunea, profesor de fizică la rândul său, spune că, în ultimele două săptămâni, soția sa avusese stări de rău repetate, fără precedent, similare unor crize de fiere.

Autopsia s-a realizat vineri seara. Rezultatul analizei va veni în următoarele săptămâni. S-a deschis anchetă penală IN REM, pentru moarte suspectă, conform 3dots.ro

Parteneri