• Home
  • Prima
  • Guvernul Orban va crește vârsta de pensionare a polițiștilor. Pensionaţi la 40 de ani, mulți sunt reangajaţi la stat

Guvernul Orban va crește vârsta de pensionare a polițiștilor. Pensionaţi la 40 de ani, mulți sunt reangajaţi la stat

orban premier 1

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul intenționează să crească vârsta de pensionare pentru polițiști. Șeful Executivului a precizat că mii de cadre din MAI sau pensionat pentru a beneficia de condițiile privilegiate de pensionare, potrivit Mediafax.

„Intenția noastră foarte clară este de a crește vârsta de pensionare, nu se poate să existe cadre din poliție…, aduceţi-vă aminte, când s-a modificat prin ordonanță de urgență sistemul ăsta nesimțit de calcul al pensiilor pentru șefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona Ministerului de Interne mii de cadre pentru a beneficia de condițiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanței, adică i-au dat o ordonanță de urgență, dar înainte le-au permis tuturor celor care au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42 de ani, 43 de ani, 45 de ani, cu niște pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care până la urmă au pus în pericol viața, siguranța cetățeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană necesară pentru apărarea ordinii publice, a vieții şi siguranței cetățeanului”, a spus Ludovic Orban, la Radio România Actualități.

„ Totul a fost, așa, o nebunie generalizată. Dar mă întorc aici, mă întorc aici, la o altă problemă. Aici e problema cumulului pensiei cu salariul în sectorul public. Foarte mulți dintre cei care s-au pensionat, mulți v-am spus, foarte mulţi s-au pensionat anticipat.”, a subliniat Orban.

Pensiile tinerilor poliţişti sunt cu mult mai mari decât ale altora care au muncit din greu ani şi ani. ”Nebunia generalizată” a avut, pe dedesubt, niște interese nebuloase pe care opinia publică vrea să le afle, spun unii comentatori.

Ludovic Orban a declarat că va veni cu o lege care să corecteze toate aceste abuzuri și anomalii.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri