• Home
  • Prima
  • Orban: Cred că Iohannis vrea să fie premier după 2024. Nu-şi termină mandatul de președinte, vă spun sincer

Orban: Cred că Iohannis vrea să fie premier după 2024. Nu-şi termină mandatul de președinte, vă spun sincer

orban se mira 1

Ludovic Orban, fostul lider PNL, a declarat că, în opinia sa, președintele Klaus Iohannis vizează funcția de premier după ce i se termină și al doilea mandat de șef al statului.

„Nu cred că vrea să se pensioneze după 2024, cred că ar vrea să fie premier. Sigur că poate părea o teorie ciudată și trebuie să se îndeplinească niște condiţii”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea PLUS, potrivit b1tv.ro.

Întrebat care sunt condiţiile, acesta a răspuns că una e ca Iohannis „să controleze PNL şi să aibă garanţia că PNL îl va propune premier când îşi termină mandatul”. A doua condiție e aceea de a avea un partid partener care să dea preşedintele ţării și care să poată forma majoritatea în Parlament împreună cu PNL, pentru a susține guvernul lui Iohannis.

În opinia lui Orban, acest partid partener ar putea fi PSD. De altfel, el a invocat scenariul din 2009, când numele lui Iohannis a fost vehiculat ca posibil premier al unui Guvern PNL – PSD.

Ludovic Orban a mai declarat că, în opinia sa, Klaus Iohannis nu-și va duce la bun sfârșit mandatul de președinte și dacă se va ajunge la un referendum de demitere, el va contribui la acest demers.

„Preşedintele Iohannis are un comportament care nu mai are nicio legătură cu comportamentul pe care l-a avut atât timp cât noi am fost în parteneriat. Cred că nu-şi termină mandatul, vă spun sincer”, a spus Orban.

Parteneri