AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Orban: Decizia președintelui Iohannis de a-l desemna pe Cioloș premier este o cacealma

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, susține că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna pe Dacian Cioloș premier este o cacealma, care adâncește și mai tare criza politică.

”Din data de 1 septembrie, România se confruntă cu o criză politică provocată de Florin Cîțu, prin remanierea fără motiv a ministrului Justiției și fără nicio informare prealabilă a coaliției de guvernare.
România se confruntă cu o criză sanitară gravă provocată de explozia de infectări cu Covid-19. România se confruntă cu o situație economică dramatică, care pune în pericol veniturile românilor din cauza creșterii prețurilor la energie, medicamente, alimente.

Criza politică trebuie să înceteze imediat pentru că România are nevoie de un guvern stabil, care să se ocupe de criza sanitară, criza economică care bate la ușă. Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma, care nu numai că nu are ca efect rezolvarea crizei, ba chiar o adâncește. Este evident pentru toată lumea, că în ciuda bunelor intenții ale celor din USR, desemnarea lui Dacian Cioloș nu ține cont de situația politică din România și de pozițiile partidelor.

Vă spun de acum că este clar pentru orice om de bun simț că nici PNL, nici alte partide nu vor susține un Guvern Cioloș. Mă îndoiesc că președintele nu este conștient că Dacian Cioloș nu are nicio șansă să formeze o majoritate parlamentară”, a spus Orban.

AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!