Orban, despre Iohannis: Îl vor ajunge scrâşnelile din dinţi, sudalmele şi blestemele oamenilor pe care i-a trădat

 

Fostul lider al liberalilor Ludovic Orban a afirmat, marţi, că pe preşedintele Klaus Iohannis îl vor ajunge “scrâşnelile din dinţi şi blestemele oamenilor pe care i-a trădat”, pentru că “nimeni nu scapă atunci când îşi bate joc de oameni”.

“Nu pot să mă abţin şi să spun câteva cuvinte despre chiriaşul de la Cotroceni. Oricât de multe ascunde, oricât de departe va sta de oameni, tot îl vor ajunge scrâşnelile din dinţi, sudalmele şi blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă atunci când îşi bate joc de oameni. Cu o cotă de încredere prăbuşită, fără niciun fel de legitimitate şi autoritate morală, Klaus Werner Iohannis încă îşi face planuri. Singurul plan pe care trebuie să şi-l facă este să-i slugărească cât mai mult pe PSD-işti, ca nu cumva să treacă suspendarea prin Parlament. Pentru că, dacă se va întoarce la popor, prin referendum de demitere, mandatul lui va înceta înainte de termen”, a declarat Orban, la sediul central al PNL, după ce şi-a dat demisia din partid, potrivit stirileprotv.ro.

Distribuie prietenilor

În opinia sa, conducerea PNL s-a transformat ”într-o anexă a Cotrocenilor” şi, până la urmă, decizia de a nu se reface coaliţia de centru-dreapta după eşecul guvernului minoritar a fost tot a preşedintelui Iohannis, “care a impus celor care îl ascultă din conducerea PNL această variantă”.

“Klaus Iohannis are drept obiectiv să distrugă partidul care l-a scos preşedinte. Chiar dacă va reuşi să aducă sub nivelul mării încrederea în ceea ce a fost odată PNL, în ceea ce mă priveşte pe mine spun doar atât: PNL este acolo unde există oameni care cred cu tărie în valorile liberale, care respectă istoria şi realizările uriaşe ale înaintaşilor noştri din PNL. (…) Din ceea ce este astăzi sub sigla PNL n-a mai rămas decât o carcasă goală, populată de oameni în cea mai mare parte la nivelul vârfului partidului care nu fac altceva decât să întineze memoria înaintaşilor noştri. În toată acţiunea mea politică următoare voi fi un continuator al politicii PNL care a început în 1875. (…) Noi plecăm de la putere în opoziţie, suntem în situaţia în care preferăm să mergem în deşert decât să suportăm robia, în speranţa că, odată şi odată, vom găsi pământul făgăduinţei”, a spus Orban.

De asemenea, el a menţionat că majoritatea care se construieşte “prin aceasta alianţă contra naturii, prin aceasta monstruoasă coaliţie este o majoritate aproape copleşitoare” şi, de aceea, opoziţia va trebui să fie făcută cu foarte multă inteligenţă, utilizând toate pârghiile şi toate argumentele avute la dispoziţie”.

″În ceea ce priveşte şansele de supravieţuire a acestei coaliţii, ele sunt mai mari, pentru că cei doi care s-au prezentat la starea civilă, nu la biserică, au naşi puternici care, şi dacă o să certe între ei, şi o să se caftească, o să-i oblige să stea împreună, că dacă nu… Asta e!”, a concluzionat fostul premier.