Orban, despre moțiunea de cenzură: Încă un act iresponsabil al PSD. Un gest împotriva intereselor României

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că momentul depunerii moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară este unul „absurd” și că, pe lângă acest lucru, este „încă un act iresponsabil din partea PSD”, deoarece România se confruntă cu pandemia de coronavirus și cu criza economică.

„Această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să încerci să dai jos un guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine, profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei, din cauza secetei, din cauza inundațiilor. Un guvern confruntat cu dificultăți care n-au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos guvernul mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică. Este un gest împotriva intereselor României”, a spus Orban, potrivit digi24.ro.

„Guvernul pe care îl conduc trebuie să implementeze toate măsurile din programul de relansare economică și investiții, guvernul pregătește toate documentele pentru absorbția celor 80 de miliarde de euro care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021, aici e vorba de documente importante (…). Acest guvern pregătește cu minuțiozitate deschiderea școlii, acest guvern se luptă cu toate armele împotriva răspândirii virusului și se vede că, de când guvernul are din nou la dispoziție instrumentele legale pe care le au toate celelalte țări europene, există o tendință de oprire, chiar un ușor trend descendent în ultimele 4 zile”, a mai spus Orban.

„Să depui moțiune de cenzură cu trei luni înaintea alegerilor parlamentare, când românii vor fi cei care decid cine să conducă România în perioada următoare, repet, este un act iresponsabil și este împotriva intereselor României”, a subliniat el.