• Home
  • Prima
  • Orban: Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru aprovizionarea cu energie și pentru securitatea energetică a României

Orban: Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru aprovizionarea cu energie și pentru securitatea energetică a României

orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor afirmă că „exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru aprovizionarea cu energie și pentru securitatea energetică a ţării noastre”.

Declarația liberalului vine în urma întâlnirii pe care acesta a avut-o la Parlament, cu doi reprezentanți ai OMV Petrom.

„Am avut astăzi o întâlnire, la Parlament, cu doamna Christina Verchere, Director General Executiv al OMV Petrom și cu domnul Alexandru Marinescu, vicepreședinte Reglementare și Afaceri Publice Corporative al OMV Petrom, despre stadiul proiectului de exploatare offshore a gazelor din Marea Neagră precum și despre modificările legislative care să ajute în dezvoltarea acestui proiect major pentru România.
Exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră este importantă pentru aprovizionarea cu energie și pentru securitatea energetică a ţării noastre.
De asemenea, taxele care vor fi colectate din aceste exploatări se pot constitui într-un fond care să finanţeze investiții majore, atât de necesare pentru dezvoltarea României”, a scris Orban, pe pagina de facebook.

AMPress

Parteneri