Orban: „Fără milă și controale la maximum la transportul elevilor”. Amenzi celor care nu respectă regulile

 

Premierul Ludovic Orban a cerut controale și sancțiuni drastice pentru firmele de transport care nu respectă normele sanitare la transportul elevilor spre și dinspre școală.

„Fără milă și controale la maximum la transportul elevilor”, a spus Orban la începutul ședinței de Guvern, potrivit rtv.net.

Distribuie prietenilor

„Nu e acceptabil se îngrămădești copiii în niște mijloace de transport în care să fie adulți care nu respectă regulile și șoferii să nu zică nimic”, a continuat Ludovic Orban, care a spus că „știm, în general, care sunt firmele de transport”.

Adresându-se ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, prim-ministrul Ludovic Orban a cerut acțiune hotărâtă contra celor care refuză să respecte regulile de igienă impuse de pandemia de coronavirus în mijloacele de transport în comun. Premierul i-a cerut șefului MAI ca polițiștii și celelalte forțe de ordine să dea, fără milă, amenzi celor care nu înțeleg să respecte regulile.

De asemenea, Ludovic Orban a vorbit și despre microbuzele care fac curse intrajudețene și cu care mulți copii sunt nevoiți să meargă la școală. „Nu este normal ca în mijloacele de transport cu care copiii merg la școală să existe adulți fără mască, iar șoferii acestora să nu le zică nimic”, a punctat premierul.