Orban: Funcţiile de preşedinte al CA şi director general separate la SRTv şi SRR. Întotdeauna am pledat pentru management corect şi profesionist al Televiziunii

 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că în ședința Coaliției s-a decis modificarea Legii de funcţionare a SRTv şi SRR iar funcţia de preşedinte al Consiliului de administraţie va fi separată de cea de director general. Decizia de suplimentare a numărului de funcții de conducere pentru cele două instituții vine după ce liderii Coaliției nu au căzut de acord cum să-și împartă șefia TVR și a SRR.

„Legea este cea care stabileşte modul în care funcţionează Televiziunea. Este un Consiliu de administraţie, numirea în Consiliul de administraţie se face de către Parlament, Guvern, preşedinte şi reprezentanţii salariaţilor. Acest Consiliu de administraţie hotărăşte cine este preşedinte şi cine este director general. Singura chestiune care se modifică este separarea între funcţia de preşedinte al CA şi funcţia de director general”, a declarat Ludovic Orban, la Parlament, potrivit hotnews.ro.

Distribuie prietenilor

Liderul PNL a recunoscut că modificarea legilor nu contribuie la depolitizarea celor două instituţii.

„Nu este o modificare legată de modalitatea de desemnare a Consiliului de administraţie. Este, pur şi simplu, o separare între funcţia de preşedinte şi director general şi faptul că preşedintele şi directorul general vor fi din Consiliul de administraţie, desemnaţi de Consiliul de administraţie. (…) O parte sunt numiți de Parlament (…) Trebuie să fie numiți oameni de calitate. Eu niciodată nu am susţinut altceva decât ca în cadrul acestui mecanism al acestei proceduri să se numească oameni de calitate, care să se ducă acolo nu ca să facă servicii vreunui lider de partid, nu ca să facă propagandă pentru vreun partid, ci ca să informeze corect cetăţenii, să asigure punerea acestor instituţii fundamentale cum sunt cele două instituţii – Televiziunea Română şi Radioul – în serviciul public”, a explicat acesta.

Potrivit liderului PNL, cele două instituţii media trebuie conduse bine.

„Nu noi am folosit ‘Viaţa satului’ pentru a-l prezenta pe măritul conducător cu ore întregi de apariţii în plină campanie electorală la ‘Viaţa satului’, nu noi am inventat cenzura, nu noi am inventat campaniile. În ce ne priveşte pe noi, întotdeauna, am pledat pentru management corect, obiectiv şi profesionist al Televiziunii, a susţinut el.