Orban: Guvernul PSD compromite șansele de dezvoltare a României pe termen mediu și lung

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, într-o conferință de presă organizată la Brăila, că Guvernul PSD compromite șansele de dezvoltare a României pe termen mediu și lung prin faptul că dă dovadă de „amatorism și improvizație”.

„Guvernul PSD compromite șansele de dezvoltare a României pe termen mediu și lung. Atâta amatorism, atâta improvizație, chiar atâta rea-voință nu am văzut la alt guvern de după Revoluție și până astăzi. Aproape că nu există săptămână în care să nu vină cu diferite propuneri legislative pe diferite măsuri, care nu fac altceva decât să pună pe butuci economia românească. Dezvoltarea economică se bazează pe inițiativă economică, pe investiții, pe dinamica economică, pe circulația banilor. PSD distruge exact motoarele de dezvoltare economică a României”, a declarat Orban, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a dat ca exemplu faptul că, după „aberațiile” cu impozitul pe cifra de afaceri, cu taxa de solidaritate, naționalizarea pilonului II de pensii, impozitul pe gospodării, Guvernul vrea să reintroducă acciza pe combustibil, să mai „cârpească” bugetul de stat.