• Home
  • Prima
  • Orban, întâlnire cu Majestatea sa Margareta, la Palatul Elisabeta. Ce „au pus la cale”

Orban, întâlnire cu Majestatea sa Margareta, la Palatul Elisabeta. Ce „au pus la cale”

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, marți, la Palatul Elisabeta, o întrevedere cu Majestatea sa Margareta,  Custodele Coroanei Române.

În cadrul acestei întâlniri, premierul şi Custodele Coroanei Române au convenit ca între Casa Regală şi Guvern să existe o coordonare a acţiunilor în planul reprezentării internaţionale, astfel încât aceste demersuri să aibă „urmări benefice care să fie concretizate pentru România”.

„Evident, o relaţie cât mai bună între Casa Regală, între Majestatea sa Custodele Coroanei şi Guvernul României. De asemenea, le-am mulţumit pentru acţiunea constantă pe plan internaţional de îmbunătăţire a imaginii României pentru toate activităţile pe care le desfăşoară şi am convenit să existe o coordonare în aceste acţiuni ca ele să aibă urmări benefice care să fie concretizate pentru România”, a declarat Ludovic Orban, marţi, după întrevederea avută cu Custodele Coroanei Române, potrivit Agerpres.

Întrebat despre coordonarea acţiunilor, premierul a explicat: „Ne vom coordona, adică trebuie să existe o informare privitor la calendarul de deplasări internaţionale şi vizitele pe care le întreprind şi să ştim cu ocazia discuţiilor pe care le au problematica abordată şi orice fel de proiect care se naşte de acolo să poată să fie preluat şi implementat, evident, proiecte benefice pentru România”.

Orban a confirmat în context că PNL susţine proiectul iniţiat de senatorul liberal Iulia Scântei privind înfiinţarea Institutului pentru Memoria Regelui Mihai, aflat în dezbatere parlamentară.

Parteneri