AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Orban: Moțiunea este consumată. Așteptăm decizia CCR

Premierul Ludovic Orban spune că, din punctul său de vedere, moțiunea este „consumată”, dar că problema trebuie tranșată de Curtea Constituțională.

„Moțiunea a fost depusă în sesiune extraordinară, a fost dezbătută și acum urmează dezbaterea în altă sesiune extraordinară. Din punctul nostru de vedere, moțiunea e în afara cadrului constituțional și mi se pare firesc ca ea să nu se dezbată, să nu fie votată. Așteptăm decizia Curții, care să clarifice această chestiune. Din punctul meu de vedere, moțiunea este consumată, dar sigur că trebuie să așteptăm decizia CCR, pentru că în funcție de ea se poate stabili cu precizie ce va urma”, a spus Orban, la Parlament, potrivit digi24.ro.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca votul pe moțiune să fie dat în altă zi, premierul a spus: „De mâine începe sesiunea ordinară. E o altă invenție și năzdrăvănie, să intri cu moțiunea în a treia sesiune, în sesiunea ordinară, după ce ai depus-o într-o sesiune extraordinară, ai citit-o în altă sesiune extraordinară”.

„În ceea ce ne privește pe noi, ne interesează să ne ocupăm de problemele României”, a adăugat el.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!