AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Orban: Nu am avut absolut niciun fel de ştire despre vreo ilegalitate care se comite la Romarm, absolut nicio informaţie, nu am avut nicio relaţie cu Romarm

 

Fostul premier Ludovic Orban, aflat în fruntea Guvernului în anul 2020, atunci când au avut loc achiziţiile care sunt cercetate în dosarul care îl vizează pe directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, pe selecţionerul Victor Piţurcă şi pe fiul acestuia, susţine că nu avea cunoştinţă despre aceste achiziţii. Orban afirmă că, atunci când a mers în vizită la uzina unde se produceau măşti, utilajele funcţionau şi că nici serviciile secrete şi nici subalternii săi nu l-au avertizat asupra neregulilor care au făcut sau fac obiectul anchetelor penale.

Întrebat joi seară, la Realitatea Plus, dacă avea cunoştinţă despre afacerile de la Romarm, Ludovic Orban a răspuns: ”Evident, nu”.

”Dacă aş fi ştiut nu le-aş fi permis. (…) Cum să ştiu de afacerile pe care le face Ţuţu? Nu am avut absolut niciun fel de ştire despre vreo ilegalitate care se comite la Romarm, absolut nicio informaţie, nu am avut nicio relaţie cu Romarm decât nişte relaţii care au fost în două sau în trei evenimente publice, în care media a fost de faţă, unul dintre ele a fost la UPS Dragomireşti şi cam atât. (…) Absolut niciun fel de informaţie nu am avut pe acest subiect”, a adăugat fostul premier, potrivit news.ro.

El a spus că nimeni nu l-a informat că ar exista probleme legate de achiziţiile făcute în contextul pandemiei de COVID.

”Nu am avut nicio informaţie despre nicio ilegalitate care să se fi petrecut în mandatul meu de premier în ceea ce priveşte procedurile de achiziţie, cu atât mai puţin de la această entitate, Romarm. Dacă aş fi avut cel mai mic element, să fi primit o informare din partea serviciilor sau să fi primit o informare, de exemplu, din partea directorului UPS Dragomireşti…. Nu am primit nicio informare legată despre vreo ilegalitate cu privire la activitatea directorului general al Romarm”, a mai spus el.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!