• Home
  • Prima
  • Orban: „Nu sunt genul care să fac poze ca să-mi arăt sprijinul”

Orban: „Nu sunt genul care să fac poze ca să-mi arăt sprijinul”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Arad, că relaţia sa cu premierul Florin Cîţu nu s-a schimbat după ce acesta a intrat în cursa pentru preşedinţia partidului.

Ludovic Orban spune că nu este genul de om care să facă poze ca să-şi arate sprijinul, subliniind că, atunci când un preşedinte de filială îşi arată susţinerea pentru un candidat sau altul, exprimă o opţiune personală. Remarca sa vine după ce, înaintea Consiliului Naţional, premierul Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura pentru şefia partidului având alături aproape 40 de lideri liberali. De altfel, Orban a afirmat joi că aceştia nu au avut mandatul organizaţiilor pe care le conduc.

Acesta a explicat că după finalizarea, în 10 august, a conferinţelor judeţene de alegeri, au loc reuniunile Colegiilor directoare.

„Este prematur să facem evaluări, eu nu sunt genul de om care să fac poze ca să-mi arăt sprijinul. Pe mine să sprijină foarte mulţi colegi din partid, sunt un om care, practic, aproape viaţa mea s-a identificat cu viaţa PNL după 1990 septembrie, când am intrat în PNL. (…) Nu e suficient să apară într-o poză un preşedinte de organizaţie. O organizaţie are mii de membri, are zeci de primari, sute de consilieri locali, opţiunile oamenilor sunt opţiunile fiecărui membru al PNL în parte. Sigur că dacă un preşedinte se poziţionează alături de un candidat, exprimă nu neapărat opţiunea membrilor din filiala respectivă sau opţiunea filialei respective, ci exprimă opţiunea sa, personală, care poate avea un anumit efect asupra membrilor din filiala respectivă, dar nu un efect decisiv”, a spus Orban, potrivit rtv.net.

El a reafirmat că are o colaborare bună şi se consultă cu Florin Cîţu.

„ Florin Cîţu este premierul Partidului Naţional Liberal, colaborăm, eu în calitate de preşedinte, Florin Cîţu în calitate de premier al PNL, ne consultăm, luăm decizii împreună, reprezentăm PNL la reuniunile Coaliţiei şi evident că avem poziţii comune, nu poziţii diferite. (…) Obiectivul nostru fundamental este ca această competiţie să nu afecteze actul de guvernare”, a mai spus Ludovic Orban.

Parteneri