Orban: Nu suntem în Spaţiul Schengen din cauza Guvernului PSD-ALDE

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri că ministrul de Interne Carmen Dan a minţit în legătură cu discuţia asupra Schengen pe care a avut-o în cadrul Consiliului JAI şi că actualul Guvern este principalul vinovat pentru care România nu este în Spaţiul Schengen.

„A minţit cu neruşinare şi ştim lucrul acesta. Deci pe agenda Consiliului UE pe JAI nu a existat acest subiect pe ordinea de zi, nu s-a discutat nici măcar informal. Deci este o minciună gogonată şi asta am şi reproşat Guvernului României, că nu şi-a sumat răspunderea de ase bate pentru români şi de a încerca să atingă acest obiectiv al României de aderare la Spaţiul Schengen.
Toţi românii trebuie să ştie că astăzi nu suntem în Spaţiul Schengen numai şi numai din cauza Guvernului PSD-ALDE, din cauza atitudinii ostile pe care o au faţă de tot ce înseamnă valoare, princpiu, reglementare de la nivelul UE şi conflictul pe care l-au deschis cu instituţiile europene e un conflict care se datorează atitudinilor complet anti-europene. Principalul vinovat pentru că România nu ete în Spaţiul Schengen este, repet, actualul Guvern care nici măcar nu şi-a fixat ca obiectiv, nici măcar nu a încercat să introducă pe ordinea de zi acest subiect”, a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă, potrivit Mediafax.