• Home
  • Prima
  • Orban: PSD este inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești

Orban: PSD este inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești

Prim-ministrul Ludovic Orban spune că PSD a arătat că este dușmanul României, după ce Parlamentul a aprobat revenirea la majorarea pensiilor cu 40%.

„PSD a arătat că este dușmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depășit-o. Să votezi în condițiile unei contracții economice majorări de 6,7% din PIB fără existența niciunui venit suplimentar demonstrează că PSD este inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești”, a spus Orban, potrivit stiri.tvr.ro.

Premierul a criticat și inițiativa PSD de dublare a alocațiilor copiilor.

„Este maximum pe care îl poate suporta economia României astăzi. Orice creștere de cheltuieli, așa cum sunt cele provocate de criminalii economici de la PSD, nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. La ora actuală, urmare a votului din Parlament deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare și reziliență. Există oficiali europeni care au spus acest lucru. De asemenea, agențiile de rating sunt în evaluarea economiei românești. O atstfel de decizie riscă să aibă consecințe dramatice pentru România. Îi rog pe părinții și bunii noștri să mă creadă pe cuvânt – creșterea punctului de pensie cu 177 lei este maximum. Nu se poate mai mult”, a adaugat șeful Executivului.

Parteneri