• Home
  • Prima
  • Țara cu trei premieri: Orban se crede premier, Cîțu, sine die interimar, Cioloș e și el premier desemnat

Țara cu trei premieri: Orban se crede premier, Cîțu, sine die interimar, Cioloș e și el premier desemnat

Lupta la baionetă pentru postul de premer se dă între Ludovic Orbon, Florin Cîțu și Dacian Cioloș, fiecare premier în felul lui. Fostul preşedinte liberal Ludovic Orban spune că, la ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL este el, şi nu Florin Cîţu.

„La ora actuală, premierul, conform Statutului Partidului Naţional Liberal, desemnat conform statutului, sunt eu. Pentru că premierul trebuie hotărât în Consiliul Naţional al PNL şi singurul Consiliu Naţional care a luat o decizie cu privire la candidatura premierului a fost Consiliul Naţional din 2019, când a fost desemnat şi Iohannis candidat la prezidenţiale. De atunci nu a mai existat o altă decizie”, a declarat vineri seara, într-o emisiune la B1 TV, Ludovic Orban, conform AGERPRES.

Cei trei premieri nu fac cât unul adevărat, spune publicistul Lucian Avramescu, iar țara, sub privirea apatică a președintelui Iohannis, continuă să se scufunde nu atât în sărăcie, cât în boală și moarte. Pandemia și-a găsit culcuș în România, alungată de peste tot prin vaccin și măsuri severe de protecție colectivă luate de guverne și prin autoprotecția cetățenilor care au capul pe umeri. În trei zile la noi, au murit oameni căți într-un război, mai spune poetul, cu o rimă involuntară.

Aurelia Apostol, AMPress

Parteneri