• Home
  • Știri
  • Orban solicită recalcularea puctului de pensie: Budăi ne păcăleşte că se luptă cu Comisia Europeană

Orban solicită recalcularea puctului de pensie: Budăi ne păcăleşte că se luptă cu Comisia Europeană

orban 3

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, solicită recalcularea punctului de pensie, astfel încât pentru contribuţii egale, pensionarii să beneficieze de pensii egale, dar şi creşterea anuală a punctului de pensie, prin care să fie compensată pierderea puterii de cumpărare.

„Forţa Dreptei are următoarele obiective legate de persoanele vârstnice. Primul şi cel mai important obiectiv este aplicarea legii 127, şi anume recalcularea punctului de pensie, astfel încât la contribuţie egală să beneficieze pensionarii de pensie egală, indiferent de anul de pensionare. Este un obiectiv fundamental. Din 2017 PSD îi păcăleşte pe pensionari că va realiza acest obiectiv, iar astăzi, în loc să se ocupe Ministerul Muncii de recalcularea pensiilor şi de realizarea unei echităţi între pensionari, astfel încât pensionarii să beneficieze de pensie egală, indiferent de anul de pensionare, la acelaşi nivel de contributivitate, domnul Budăi ne păcăleşte că se luptă cu Comisia Europeană ca să crească procentul de 9,4 din PIB, care să fie alocat pensiilor. Lucrează la o nouă lege a pensiei – nu înţeleg de ce trebuie o nouă lege a pensiei, în condiţiile în care până una alta nu s-a aplicat nici măcar legislaţia în domeniul pensiei”, a spus Orban, luni, la finalul Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei, desfăşurat la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a menţionat că Forţa Dreptei pledează şi pentru creşterea punctului de pensie în baza unei formule matematice, prin care să fie compensată pierderea puterii de cumpărare.

Parteneri