Organizația Mondială a Sănătății: Toate ţările trebuie să fie pregătite de sosirea coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că toate țările trebuie să fie pregătite de sosirea coronavirusului și recunoaște că e imposibil de anticipat ce evoluție va avea epidemia. Europa înregistrează primul deces provocat de pneumonia virală: un vârstnic, turist chinez, a murit la Paris.
Turistul chinez avea 80 de ani și era chiar din Hubei, focarul epidemiei. Era în spital, la Paris, din 25 ianuarie.

„Este primul deces provocat de coronavirus în afara Asiei, şi primul din Europa. În Franţa au fost 11 cazuri confirmate. În spital mai sunt patru pacienţi, dar starea lor e bună, a spus Agnes Buzyn, ministrul francez al Sănătăţii, potrivit stiri.tvr.ro.

Epidemia de coronavirus a fost cap de afiș la Conferința de securitate de la Munchen. Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a recunoscut că e îngrijorat de faptul că în China crește continuu numărul îmbolnăvirilor.

„Este imposibil de anticipat ce direcţie va lua această epidemie. Toate ţările trebuie să fie pregătite de sosirea coronavirusului”, a spus TEDROS GHEBREYESUS, director Organizaţia Mondială a Sănătăţii, conform sursei citate mai sus.

Un român aflat la bordul unui vas de croazieră, refuzat de toate porturile, dar acceptat acum de Cambodgia, se întoarce acasă, anunță Ministerul Român de Externe.

Cercetătorii chinezi anunță că au testat, cu rezultate promițătoare, anumite medicamente la câteva spitale din Wuhan, focarul epidemiei. E vorba de un antigripal și de medicamente folosite pentru tratarea cazurilor de malarie și Ebola.