• Home
  • Prima
  • Oscar 2022. Filmul „CODA” a fost desemnat marele câştigător al galei

Oscar 2022. Filmul „CODA” a fost desemnat marele câştigător al galei

„CODA” de Sian Heder a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 94-a ediţie a galei premiilor Academiei Americane de Film. Lady Gaga şi Liza Minnelli au fost cele care au prezentat cel mai aşteptat premiu al serii.

Ceremonia premiilor Oscar a avut loc, duminică seară, la Dolby Theater. Vedetele au purtat panglici albastre sau galbene, în semn de susţinere pentru refugiaţii din Ucraina şi din lume.

Potrivit news.ro, gazdele premiilor Oscar din acest an, Amy Schumer, Regina Hall şi Wanda Sykes, au făcut glume în timpul monologului de deschidere de duminică, despre Globurile de Aur, proiectul de lege „Don’t Say Gay” din Florida şi chiar despre Oscaruri. După ce DJ Khaled a prezentat gazdele serii, monologul a început în forţă, cu Schumer spunând: „Anul acesta, Academia a angajat trei femei pentru a fi gazde, deoarece este mai ieftin decât să angajeze un bărbat”.
Despre Globurile de Aur, ceremonia organizată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, care s-a confruntat anul trecut cu numeroase critici din partea industriei, după ce s-a aflat că nu are niciun membru de culoare. „Este oarecum trist”, a spus Schumer. ‘Ştiţi ce se regăseşte în secvenţa in memoriam de anul acesta? Globurile de Aur””.

Schumer s-a referit şi la câţiva dintre nominalizaţi, inclusiv „Don’t Look Up” al lui Adam McKay. „Bănuiesc că membrii Academiei nu s-au uitat după recenzii”, a glumit ea. „Aşteptaţi un minut. Mi-a plăcut filmul acela. Jennifer Lawrence a fost uimitoare în ea. Chiar dacă s-a îngrăşat anul acesta”. Nici măcar Leonardo DiCaprio nu a fost ocolit. „Adică, Leonardo DiCaprio, ce pot să spun despre el? A făcut atât de mult pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice şi a lăsa în urmă o planetă mai curată şi mai verde pentru prietenele lui”, a glumit ea.

Cele mai multe nominalizări de anul acesta le-a avut „The Power of the Dog”, Netflix, cu 12 selecţii, urmat de „Dune” cu 10.

Între prezentatorii galei Oscar s-au aflat: Lady Gaga, Chris Rock, Mila Kunis, Uma Thurman, Tyler Perry, Jamie Lee Curtis, Samuel L. Jackson, Anthony Hopkins, John Travolta, Jennifer Garner, Tiffany Haddish, Bill Murray, Elliot Page, Tony Hawk, Shaun White, Kelly Slater, Jake Gyllenhaal, Wesley Snipes, Rachel Zegler şi Venus şi Serena Williams.

Wanda Sykes, Amy Schumer şi Regina Hall au fost gazde ale ceremoniei de la Dolby Theater de la Hollywood. Premiile onorifice ale Academiei Americane de Film au fost decernate lui Samuel L. Jackson, Elaine May şi Liv Ullmann, în timp ce Danny Glover va primi Jean Hersholt Humanitarian Award.

Cea mai bună actriţă în rol principal a fost Jessica Chastain pentru Anthony Hopkins i-a înmânat statueta actriţei Jessica Chastain pentru rolul din „The Eyes of Tammy Fey”. Premiul i-a fost înmânat de Sir Anthony Hopkins.

Will Smith a fost premiat cu statueta pentru „cel mai bun actor într-un rol principal” pentru interpretarea din „King Richard”. „Vreau să cer scuze Academiei”, a spus în lacrimi actorul, care a provocat un moment de stupefacţie în sală după ce a urcat pe scenă, furios, să-l pălmuiască pe comedianul Chris Rock care tocmai făcuse o glumă despre soţia sa, Jada Pinkett Smith, care suferă de alopecie, o pierdere semnificativă a părului. „Dragostea te face să faci lucruri nebuneşti”, a spus Will Smith după ce şi-a primit trofeul.

Continuarea Aici

Parteneri