• Home
  • Prima
  • Papa Francisc cere FMI şi Băncii Mondiale să reducă povara datoriilor pentru ţările sărace

Papa Francisc cere FMI şi Băncii Mondiale să reducă povara datoriilor pentru ţările sărace

Papa Francisc a transmis participanţilor la întâlnirile de primăvară, din 2021, a reprezentanţilor Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional că ar trebui să reducă povara datoriilor ţărilor sărace, unde mulţi bărbaţi şi femei trăiesc în condiţii de marginalizare.

Papa Francisc i-a încredinţat cardinalului Peter Turkson, prefect al Departamentului în slujba dezvoltării umane integrale, un mesaj adresat participanţilor la întâlnirile de primăvară ale Băncii Mondiale şi ale Fondului Monetar Internaţional. Lumea succesivă pandemiei să fie solidară, incluzivă şi să fie garantat accesul la bunuri tuturor ţărilor şi popoarelor: aceasta este speranţa-îndemn exprimată de Papa Francisc în mesaj.

„Un viitor în care finanţele să fie în slujba binelui comun, în care cei vulnerabili şi marginalizaţi să fie puşi în centru şi în care pământul, casa noastră comună, să fie bine îngrijit”: aceasta este perspectiva pe care Papa Francisc o doreşte pentru întreaga familie umană, perspectivă descrisă în mesajul transmis participanţilor la întâlnirile de primăvară, din 2021, ale Băncii Mondiale şi ale Fondului Monetar Internaţional, scrie Vatican News, potrivit adevarul.ro.

Pentru a atinge acest obiectiv, este necesară gândirea unor noi modalităţi, creative şi incluzive „de participare socială, politică şi economică”, începând de la realizarea, în acest timp de pandemie, „a unei solidarităţi vaccinale finanţată în mod just, în care legea pieţii să nu prevaleze asupra legii iubirii şi a sănătăţii tuturor” – se spune în mesaj.

Papa Francisc îşi exprimă gratitudinea pentru posibilitatea de a participa – cu un mesaj – la întâlnirea de lucru în curs, care trebuie „să ţină cont de gravele situaţii de criză socială, economică, ecologică şi politică, generate de pandemia de Covid-19”. Pontiful îşi exprimă speranţa ca această întâlnire de lucru să urmărească crearea unui „model de redresare” în măsură să propună soluţii mai sustenabile pentru binele tuturor.

Parteneri