AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Papa Francisc dă dezlegare la glume cu Dumnezeu, dar pune o singură condiţie

Suveranul Pontif uimeşte din nou şi spune că putem râde fără grijă de Şefu’ cel Mare. ”Se poate râde de Dumnezeu” a pus Papa Francisc vineri, dar a adăugat şi o condiţie majoră în care se poate face asta.

Înainte de a pleca spre Summitul G7, Papa Francisc nu şi-a neglijat tradiţionalele audienţe săptămânale de vineri. De această dată s-a întâlnit cu un grup de circa 100 de actori de comedie din aproximativ 15 ţări, transmite AFP citată de Agerpres, potrivit antena3.ro.

În faţa publicului format din comedianţi, suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, şi-a dus degetul mare la ureche şi şi-a agitat mâna, gest care a provocat râsete şi aplauze: ”În loc de discurs, fac asta”, a spus el, râzând.

Alături de pleiada de actori italieni prezenţi la întâlnire, s-au aflat şi staruri de peste Ocean, precum Whoopi Goldberg (”Sister Act”), Julia Louis-Dreyfus (”Seinfeld”), Chris Rock şi Jimmy Fallon, precum şi francezul Manu Payet.

Nu au lipsit actori din Irlanda, Columbia, Germania, dar şi din Timorul de Est, stat pe care papa îl va vizita în luna septembrie.

”Se poate râde de Dumnezeu?” i-a întrebat suveranul pontif pe artişti. Papa Francisc a răspuns chiar el la întrebare: ”Bineînţeles, aşa cum ne jucăm şi glumim cu persoanele pe care le iubim”.
Papa a revenit însă imediat cu o completare: ”Putem face asta, dar fără să ofensăm sentimentele religioase ale credincioşilor”.

Suveranul pontif a mai subliniat de asemenea rolul social pozitiv al actorilor de comedie: ”Aveţi puterea de a răspândi seninătate şi zâmbete”.

”Talentul vostru este un dar preţios întrucât, odată cu râsul, transmite pace în inima oamenilor, ajutându-ne astfel să depăşim dificultăţile şi să suportăm stresul cotidian”, a mai spus Papa Francisc.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!