• Home
  • Știri
  • Papa Francisc denunţă dezinformarea, ”primul păcat al jurnalismului”

Papa Francisc denunţă dezinformarea, ”primul păcat al jurnalismului”

papa 2 1

Papa Francisc a denunţat sâmbătă „dezinformarea” şi ştirile false, care, în încercarea de a influenţa opinia publică, reprezintă „primul păcat al jurnalismului”, relatează AFP, citată de Agerpres, potrivit stiri.tvr.ro.

„Dezinformarea este primul dintre păcatele, greşelile – să spunem aşa – ale jurnalismului”, a declarat el în timpul unei audienţe la Vatican pentru înmânarea unui premiu jurnalistic în prezenţa jurnaliştilor italieni.

„Dezinformarea este unul dintre păcatele jurnalismului. Ele sunt în număr de patru: dezinformarea, atunci când un jurnalist nu informează sau informează prost; calomnia (uneori folosită); defăimarea, care este diferită de calomnie, dar distruge; iar al patrulea (…), dragostea pentru scandal”, a declarat papa argentinian, citat într-un comunicat al Vaticanului.

„De exemplu, manipulările celor care răspândesc ştiri false din interes pentru a influenţa opinia publică mă îngrijorează”, a explicat el, făcând apel la „o explozie de responsabilitate” în „situaţia dramatică prin care trece Europa, prin continuarea războiului din Ucraina”.

„Speranţa mea este să dăm spaţiu vocilor păcii, celor care se angajează să pună capăt acestui conflict, precum şi atâtor altora”, a insistat el.

Parteneri