• Home
  • Prima
  • Papa Francisc: Documentul UE despre Crăciun este învechit. Astăzi este o modă, a unui secularism limitat, este apă distilată

Papa Francisc: Documentul UE despre Crăciun este învechit. Astăzi este o modă, a unui secularism limitat, este apă distilată

papa unu 1

„Documentul UE despre Crăciun este un anacronism de secularism limitat”, a spus Papa Francisc, referindu-se la controversata propunere a unui funcționar al Comisiei Europene de a nu se mai folosi termenul ”Crăciun” – document retras între timp.

„În istorie, multe dictaturi au încercat să facă aceste lucruri, mă gândesc la Napoleon, sau la dictatura nazistă, la comunism”, a declarat Suveranul Pontif, citat de Rador, care preia RaiNews, potrivit g4media.ro.

„Astăzi este o modă, a unui secularism limitat, este apă distilată”, a adăugat Papa Francisc. „Acest lucru mă face să mă gândesc la un lucru, cred că este necesar. UE trebuie să preia idealurile părinților fondatori, să fie atentă la colonizările ideologice. UE trebuie să respecte fiecare țară pentru modul în care este structurată în interior și varietatea nu trebuie să uniformizeze. Fiecare țară are propria sa particularitate, trebuie să se respecte singularitatea fiecărei țări și trebuie să fim atenți”.

„Văd astăzi două pericole împotriva democrației: unul este populismul, care pe ici pe colo începe să-și arate ghearele. Mă gândesc la marele populism din secolul trecut, care a fost nazismul”, a răspuns Papa Francisc. „O altă modalitate de a slăbi democrația, mai lent, este atunci când valorile naționale sunt sacrificate, către un „imperiu”, un guvern supranațional. Este ceva care trebuie să ne pună pe gânduri”, a adăugat Papa Bergoglio.

Parteneri