• Home
  • Știri
  • Papa Francisc: „Excluderea migranţilor este dezgustătoare, este păcătoasă. Este un act criminal”

Papa Francisc: „Excluderea migranţilor este dezgustătoare, este păcătoasă. Este un act criminal”

papa 2 1

Papa Francisc a luat duminică apărarea migranţilor, numind excluderea acestora „scandaloasă, dezgustătoare şi păcătoasă”, o declaraţie rostită cu pasiune care-l pune pe o traiectorie de coliziune cu viitorul guvern de dreapta al Italiei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Papa Francisc a făcut aceste comentarii în timpul canonizării unui episcop din secolul al XIX-lea, cunoscut drept „părintele migranţilor” şi a unui bărbat din secolul XX care a ajutat bolnavi săraci în Argentina.

Papa, care a făcut din susţinerea migranţilor o temă majoră a pontificatului său, a condus ceremonia în faţa a 50.000 de persoane strânse la Vatican în Piaţa Sf. Petru. „Excluderea migranţilor este scandaloasă. Într-adevăr, excluderea migranţilor este un act criminal. Îi face să moară în faţa noastră”, a spus suveranul pontif.

„Ş astfel, astăzi, Mediterana este cel mai mare cimitir din lume”, a spus Papa referindu-se la miile de oameni care s-au înecat încercând să ajungă în Europa.

„Excluderea migranţilor este dezgustătoare, este păcătoasă. Este un act criminal să nu le fie deschise uşi celor nevoiaşi”, a spus liderul de la Vatican.

Giorgia Meloni urmează să devină prim-ministru spre sfârşitul acestei luni în fruntea unei coaliţii de dreapta care a promis să reprime imigraţia şi să înăsprească condiţiile de trecere a frontierelor în Italia.

Ea a promis repatrieri accelerate şi reguli mai stricte în materie de azil. Meloni a cerut, de asemenea, o blocadă a ambarcaţiunilor cu migranţi care pleacă din Africa de Nord cu scopul de a-i împiedica să navigheze mai departe, dar şi noi restricţii impuse navelor de salvare ale organizaţiilor caritabile.

Papa Francisc, care nu a menţionat Italia, a declarat că unii migranţi trimişi înapoi sunt duşi în „lagăre de concentrare unde sunt exploataţi şi trataţi ca nişte sclavi”.

Parteneri