AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Părerea doctorului Marinescu: Fără vaccin, cazul Arşinel se putea încheia tragic

 

Cazul lui Alexandru Arşinel, care s-a infectat cu Covid-19, nu a fost dovada ineficienţei vaccinurilor, ci din contră, susţine medicul Adrian Marinescu.

“Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez şi apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicaţii, a spus doctorul infecţionist  Marinescu, de la Spitalul Blaş

Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice, care dacă s-ar infecta şi n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe şi să-şi pună viaţa în pericol.

Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar şi dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă.

De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil şi bineînţeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toţii, adică la întoarcerea la normalitate” a declarat specialistul ‘în boli infecţioase Marinescu la Digi24.

D. Dumitru, AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!