Părintele Necula, către tineri: „Ieşiţi de pe Google, puneţi mâna pe carte, faceţi-vă biblioteci!”

Părintele Constantin Necula a fost prezent, sâmbătă, la Vaslui, unde a susţinut o conferinţă la întâlnirea cu tinerii ortodocşi din judeţ, manifestaţie organizată de Episcopia Huşilor.
Părintele Necula i-a îndemnat pe tinerii din Vaslui să-şi descopere personalitatea şi să şi-o pună în valoare, iar dacă vor auzi preoţi care să afirme că sunt ”debili, curvari sau drogaţi”, să închidă televizorul.
”Biserica nu-i pusă, dragii mei tineri, să vă vădească păcatele, să spună ”avem o generaţie de debili, de curvari, de tineri drogaţi”. Când auziţi un popă că zice din astea, stingeţi televizorul că e de la alt canal. Nicio generaţie nu e mai bună decât cealaltă. Toate generaţiile sunt la fel. Avem propriile noastre ispite. Propriile noastre morţi. Propriile noastre provocări”, a spus părintele Necula.
”Să ştiţi că Biserica nu este împotriva cărţii, de vreme ce timp de vreo 400 de ani ea le-a tipărit pe toate. Biserica nu este împotriva cercetării, de vreme ce sute de ani ea a creat manuale de geometrie, de geografie, de matematică, de biologie. Astăzi, se uită să se spună unei societăţi întregi că primele manuale primele caiete de lucru şi nu manuale unice unde Dorbeta Turnu Severin e nu ştiu unde sau pe Dunăre plutesc bucăţi de creier din autorii manualelor şi, mai grav, din comisia care le-a acreditat. Deci, acele manuale erau făcute de profesori uitându-se în ochii copiilor, nu în ochii ministrului Învăţământului. Biserica vă îndeamnă să vă descoperiţi personalitatea, să o puneţi în valoare, să o folosiţi, să staţi uniţi”.
”Vă îndemn tot timpul, ieşiţi de pe google, puneţi mâna pe carte! Faceţi-vă biblioteci, să lăsaţi nepoţilor. Ce o să lăsaţi nepoţilor? Wi fi-ul? Contul de Facebook? Twitter-ul? Ălea aţi văzut că se şterg din când în când, uneori s-ar putea să falimenteze şi ei. Începeţi să vă faceţi cărţi, purtaţi cărţi în ghiozdane, ca să vă certe când nu citiţi. Şi nu renunţaţi să fiţi oameni. Omenia ţine de articularea cuvintelor şi de asumarea lor”, a susținut preotul.

Sursa – adevarul.ro