• Home
  • Prima
  • Părinții cer ca elevii să dea examene fără măști. Miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei plasează responsabilitatea de la unul la altul

Părinții cer ca elevii să dea examene fără măști. Miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei plasează responsabilitatea de la unul la altul

elevi masti 1

Asociațiile de părinți cer miniștrilor Educației și Sănătății să elimine această măsură de protecţie pentru sălile de examen, mai ales că elevii stau distanţaţi. Nelu Tătaru a precizat deja că decizia îi aparține Ministerului Educației, dar oficialii din învățământ spun că legea îi obligă pe elevi să poarte măști în școli, spații publice închise, în perioada stării de alertă.
După aceea, deciziile vor fi luate în funcţie de noile măsuri de protecţie care vor fi necesare şi impuse de autorități.

Potrivit stiri.tvr.ro, asociațiile de părinți le cer ambilor miniștrii să se pună de acord, întrucât mai au o săptămâna la dispoziție.

Pe de altă parte, sunt elevi și profesori care au mers în aceste zile la cursurile de pregătire pentru examenele naționale și spun că s-au obișnuit cu măștile de protecție.

Sindicatele din Educație trag însă un semnal de alarmă și spun că purtarea măștilor este ultima problema pentru aceste examene, mai ales pentru bacalaureat, care începe pe 22 iunie.

Foto – digi24

Parteneri