• Home
  • Știri
  • Pasagerii autocarului grecesc implicat în accidentul din Pasajul Unirii dau în judecată autoritățile române

Pasagerii autocarului grecesc implicat în accidentul din Pasajul Unirii dau în judecată autoritățile române

autocar unirii

Turiștii greci care au fost implicați în gravul accident de la Pasajul Unirii, pe 23 decembrie, soldat cu moartea unui bărbat și rănirea a 24 de persoane vor da în judecată autoritățile române, dar și agențiile de turism care le-au organizat excursia.

„Ne opream la fiecare 2,5 ore sau aşa ceva, în funcţie de locul unde găseam următoarea parcare, şi pauza era de 20 de minute. Având în vedere starea drumului, şoferul mergea încet, am înţeles cu toţii asta”, a afirmat Maria Thersiti, una dintre turistele aflate în autocarul groazei, potrivit adevarul.ro.

„Aş vrea să fi fost doar răniţi şi acea persoană să fie în viaţă. Din păcate, există o persoană care a murit şi pentru că în România au mai fost accidente în acelaşi loc, după ce trecem peste toate şi după înmormântare, ne vom organiza, încet, pentru a acţiona în justiţie ambele agenţii de turism, din Volos şi Larissa, dar şi autorităţile române”, a mai spus femeia, scrie Libertatea.

Conducătorul autocarului care a intrat, vineri, 23 decembrie, în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii din Capitală, a afirmat pentru presa greacă, prin intermediul avocatului, că nu a văzut indicatorul de la intrarea în pasaj.

„Din păcate, am luat decizia să mă îndrept spre tunel. Nu era niciun semn că era interzis. A fost ghinion. După impact, nu credeam că va ieși cineva în viață. Am auzit strigăte și plânsete peste tot, eram șocat și incapabil sa reacționez. Din păcate eram eu la volan, dar ar fi putut fi altcineva”, a transmis conducătorul autocarului prin intermediul avocatului, în cadrul emisiunii „Ora Greciei” a postului de televiziune OPEN.

Parteneri