AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Patriarhia Română va coopera cu autoritățile pentru aducerea acasă a celor aproape 800 de pelerini români aflați în Israel

 

Patriarhia Română și-a exprimat sâmbătă, prin intermediul unui comunicat, „adânca îngrijorare și deplina solidaritate” după atacul cu rachete Hamas lansat sâmbătă asupra Israelului. De asemenea, a precizat că va coopera cu autoritățile române pentru ca cei aproape 800 de pelerini români aflați în Israel să revină acasă.

„Patriarhia Română își exprimă adânca îngrijorare cu privire la recrudescența războiului din Israel, ca urmare a atacului terorist declanșat în zorii zilei de azi, 7 octombrie, soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi. Războiul reprezintă totdeauna o catastrofă socială cu urmări incalculabile în planul suferinței omenești și al pierderii vieții unor persoane total nevinovate. O catastrofă umanitară”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei, publicat de agenția Basilica.ro, potrivit gandul.ro.

Totodată, reprezentanții Bisericii Ortodoxe fac apel la „găsirea unor soluții diplomatice menite să oprească escaladarea violențelor și a crimelor amorsate în atacul terorist de astăzi” și precizează că vor coopera cu autoritățile pentru aducerea acasă a celor aproximativ 800 de pelerini români aflați în Israel.

„Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu statul Israel și cooperează cu autorităţile de resort pentru ca cei aproape 800 de pelerini români să revină acasă”, mai arată comunicatul citat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că în jur de 800-900 de români se află în Israel, mulţi dintre aceştia fiind turişti, şi că se caută soluţii pentru aducerea acestora în ţară a celor care vor să revină în ţară rapid, lucru care va fi posibil în curând.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!