• Home
  • Prima
  • Pelerinajul de Sfântul Dumitru de la Patriarhie, doar cu bucureșteni

Pelerinajul de Sfântul Dumitru de la Patriarhie, doar cu bucureșteni

pelerinaj sf dimitrie

Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Guvernului României a luat decizia să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Dumitru în Capitală. Pelerinajul va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, la eveniment accesul fiind permis doar persoanelor cu reședința în București.

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir pe 26 octombrie, iar pe 27 octombrie pe Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor. Este cel mai mare pelerinaj organizat anual în București. Între reprezentanții Patriarhiei, cei ai Jandarmeriei și ai autorităților locale a fost încheiat joi un protocol semnat de Gabriela Firea în calitate de primar general al Capitalei, potrivit Mediafax, citată de click.ro.

Regulile pelerinajului de Sfântul Dumitru

Evenimentul se va desfășura în mod asemănător cu cel de la Iași, de la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, unde jandarmii au fost prezenți și au cerut documentele de identitate ale celor care își doreau să participe la pelerinaj.
-Credincioșii vor sta la un singur rând, acolo unde vor păstra distanța de 1,5 m.
-La slujbe vor participa simultan doar un număr de 200 de persoane care vor fi așezate pe scaune amplasate în aer liber la o distanță de 1,5 m
-Nu vor avea acces alți enoriași decât cei cu buletin de București
-Pe stâlpi vor fi montate anunțuri și indicatoare cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare

Parteneri