• Home
  • Prima
  • Pelerinajul la Sfânta Parascheva, permis doar localnicilor. Autocarele din ţară vor fi întoarse din drum

Pelerinajul la Sfânta Parascheva, permis doar localnicilor. Autocarele din ţară vor fi întoarse din drum

pelerinaj parascheva

Secretrul de stat Raed Arafat a trasmis că accelerarea  infectărilor cu coranavirus a devenit alarmantă, iar măsurile trebuie luate rapid şi fără menajamente.

Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul.Este ceea ce se va întâmpla la pelerinajul de la Iaşi la moaştele Sfintei Parascheva şi unde se adună anual un  număr impresionant de credincioşi.

Riscul major nu e doar participarea, a apus Arafat, e pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toți.
Sărbătorile religioase se fac, dar participanți sunt doar cei care au reședința sau domiciliului în localitatea respectivă.

Sunt de aşteptat proteste, incidente fiindcă unele firme au deja autocarele închiriate, iar unii pelerini nici nu vor să audă că nu sunt lăsaţi să vină la moaşte unde mereu este o înghesuială greu de controlat.

Aurelia Apostol. AMPress

Parteneri