Premierul Ludovic Orban a aunţat luni seară, la DIGI 24, că guvernul său va creşte pensiile

Creșterea pensiilor cu 40 la sută este goarna electorală în care suflă continuu PSD, încercând revenirea electorală, ceea ce analiștii lucizi spun că ar fi o catastrofă financiară pentru țară, prăbușind tot ce mai rămas întreg. Întrebat în legătură cu acest subiect, premierul Ludovic Orban a explicat luni seară la DIGI 24 că guvernul  analizează toate șansele de a crește pensiile și ele vor fi crescute. Nu poate spune însă acum cu cât.
Pe baza unui fundament economic realist calculat și în stare să susțină acestă creștere ea va fi anunțată. O creștere formală, gen PSD, în care cumperi mai puțin cu bani mai mulți e de nedorit.

„Erodează toată puterea de cumpărare, în special pentru persoanele cu venituri mici şi raportăm că v-am mărit pe hârtie, dar, de fapt, când stai şi te uiţi ce poţi să cumperi cu banii respectivi, poţi să cumperi mai puţin decât cumpărai înainte de aşa-zisa creştere a pensiilor”, a spus Ludovic Orban.

„Pensionarii să aibă încredere că vom creşte pensiile, cu cât ne va permite economia, şi că va exista această creştere de pensie şi o să încercăm să facem o creştere de pensie care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de viaţă”, este mesajul pe care îl transmite Ludovic Orban. „Anunțul va fi făcut când o să avem informații pe care putem să ne bazăm în mod adevărat”.

Distribuie prietenilor

„Acum, eu vă spun sincer, creşterea cu 40 la sută ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică. Ceea ce este fără un fundament economic solid e foarte greu de pus în practică. (….) Aici este, cum să zic, o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD, pentru cazul în care ei pierd puterea să aibă cu ce să recupereze capital electoral”, a arătat premierul.

„Obiectivul nostru este să creştem pensiile cu cât putem, în mod real” a conchis premierul.

C.Zamfir, AMPress