Pentagonul trimite în România mii de militari ai unităților de elită din Armata SUA

foto: Hepta/ Andreea Alexandru

Potrivit publicației Pentagonului, Stars and Stripes, Armata SUA va trimite o brigadă de infanterie în Europa de Est în lunile următoare, ceea ce înseamnă că Pentagonul își menține o prezență mai mare a forței stabilite după invazia Rusiei asupra Ucrainei în 2022.

Potrivit antena3.ro, echipa de luptă a Brigăzii 3 Infanterie din Divizia 101 Aeropurtată de la Fort Campbell, Ky., va desfășura 3.400 de soldați pentru a înlocui echipa de luptă a Brigăzii 1 de Infanterie a Diviziei în această toamnă.

Unitățile vor acționa, în principal, în locații din România, dar vor desfășura și misiuni care se întind până în Nordul Înalt al NATO, a declarat col. Martin O’Donnell, purtătorul de cuvânt al Armatei SUA pentru Europa și Africa.

În plus, aproximativ 200 de militari de la Cartierul General al Diviziei 82 Aeropurtate de la Fort Liberty, N.C., vor înlocui un Cartier General al Diviziei a 10-a Munte care operează în afara României.

”Desfășurările sunt înlocuiri de unități 1-1 și nu vor schimba poziția generală a forțelor americane în regiune”, au spus sursele citate de antena3.ro.