Pentru rămas bun, trupul marelui Profesor Ioan Bradu Iamandescu va fi despus, miercuri, la Capela Bellu

Trista veste a stingerii din viață, în plină și efervescentă activitate legată de cărțile lui, de doctoranzii și studenții pe care-i îndruma, de bolnavii lui, a profesorului universitar doctor Ioan Bradu Iamanescu, a ajuns la numeroși oameni care l-au iubit, stimat, apreciat, ca pe un model de profesionalism și umanitate.
Miercuri, de la orele 16,00, trupul ilustrului alergolog, unul dintre cei mai mari din Europa și nu doar, deschizător de drumuri și în domeniul sensibil al psihosomaticii, va fi depus în Capela centrală a Cimitirului Bellu Ortodox. Cei care doresc să aducă un meritat omagiu dascălului atâtor medici tineri, o pot face până joi la prânz, când este programată înhumarea. Dumnezeu să-l odihnească în liniștea cerurilor lui nemărginite!

Reluăm știrea prin care anunțam, acum două zile, moartea profesorului Ioan Bradu Iamandescu:

Participase la un congres medical în Italia de unde s-a întors, așa cum ne-a povestit fiul său Camil, ușor obosit. ”A fost cu sora mea, Diana și era mulțumit de întâlnirea cu medici mari ai lumii, prieteni buni. Apoi a mers să-și facă, ieri dimineață – așa cum obișnuia – cafeaua. A căzut fulgerat, parcă. Nu știm dacă a fost infarct sau comoție cerebrală, mai degrabă comoție. Tata nu mai e!” – oftează cineastul, dându-ne trista veste că profesorul universitar doctor Ioan Bradu Iamandescu, unul dintre cei mai mari alergologi europeni, somitate a cercetării medicale, cel care a aprofundat și brevetat terapia prin muzică, nu mai este printre noi.

Distribuie prietenilor

AMPress, al cărei colaborator de elită a fost de ani și ani, transmite familiei durerea asociată unei rugăciuni ca Dumnezeu să-l așeze acolo unde se cuvine să stea, prin binele enorm făcut pe pământ semenilor.
N-a murit bogat, dar a sfârșit purtând cu el același suflet mare care l-a înaripat toată viața. Ar fi împlinit, peste zece zile, 76 de ani.

Miercuri, la orele 16,00, trupul marelui dascăl de doctori va fi depus la capela Cimitirului Bellu, iar joi, în același cimitir, la orele 12,00, va fi slujba de despărțire și înhumare.
Lucian Avramescu, AMPress