Pesta porcină mai ia în stăpânire un județ

 

Încă un județ se adaugă celor în care au fost semnalate cazuri de pestă porcină africană, virusul trecând cu repeziciune dintr-o zona în alta a țării. Este vorba de apariția unui prim focar în județul Dâmbovița, după ultimul semnalat în județul Buzău. Între cele două județe, neatias încă e județul Prahova, iar la drumurile de trecere au fost móntate filtre.

”Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat apariţia virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, într-o gospodărie din comuna Lucieni, satul Lucieni. Centrul Local de combatere a bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit pentru a adopta planul de măsuri privind controlul şi combaterea acestei boli”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa, remis duminică. Cei trei porci din gospodăria situată în Lucieni au fost uciși.

Vizita comisarului european pentru agricultura în România, zilele trecute, a arătat îngrijorarea existentă în UE în legătură cu viteza propagării pestei în România, drept pentru care au fost alocați primii bani europeni pentru a sprijini țara noastră în lupta cu această maladie care a fost neglijată multă vreme de autorități.
Aurelia Aposol, AMPress