Peste 16.000 de deţinuţi, dintre care 1800 de criminali, au fost eliberați mai devreme

Peste 16.000 de deținuți, dintre care peste 1800 de criminali, au fost eliberați mai devreme ca urmare a legii recursului compensatoriu.

Dintre deţinutii eliberați mai devreme, peste 1800 au fost condamnaţi pentru omor, aproape 6000 pentru furt și tâlhărie, 762 pentru viol, 243 pentru trafic de minori și de persoane şi peste 1600 pentru infracțiuni privind circulaţia precum conducerea fără permis sau conducerea sub influența alcoolului.

Potrivit Ministerului Justiției, din totalul deținuților eliberați, aproape o mie au fost arestaţi din nou, pentru noi infracțiuni, ceea ce reprezintă o rată de recidivă de aproape șase procente.

Distribuie prietenilor

Ministrul Justiției în perioada căruia s-a aplicat recursul compensatoriu, Tudorel Toader, dă vina pe predecesorul său din guvernul tehnocrat, Raluca Prună, și pe deputați.

Toader supune că legea susținută de Ministerul Justiției prevedea doar trei zile reduse din pedeapsa pentru o lună petrecută de deținut în condiții necorespunzătoare. Numai că deputații au majorat de la trei la șase zile reduse din pedeapsa pe lună, a explicat Tudorel Toader pe Facebook.

Sursa – stiri.tvr.ro