• Home
  • Știri
  • Peste 30 de persoane, majoritatea copii, au murit la un eveniment bisericesc din Nigeria

Peste 30 de persoane, majoritatea copii, au murit la un eveniment bisericesc din Nigeria

nigeria oameni

Peste 30 de persoane au murit, sâmbătă, la un eveniment bisericesc din oraşul Port Harcourt, din sud-estul Nigeriei, după ce oamenii s-au panicat şi au început să se îngrămădească, potrivit poliţiei şi oficialilor de securitate. Majoritatea victimelor au fost copii, relatează CNN, conform adevarul.ro.

Incidentul a avut loc la un club local de polo, unde Biserica Kings Assembly din apropiere a organizat un eveniment pentru donarea de cadouri, potrivit lui Olufemi Ayodele, un purtător de cuvânt regional al Corpului de Apărare Civilă din Nigeria.

„În timpul procesului de distribuire a cadourilor, a avut loc o încăierare din cauza supraaglomerării. Majoritatea victimelor au fost copii”, a declarat oficialul nigerian.

Evenimentul încă nu începuse oficial în momentul în care s-a declanşat incidentul, a declarat Grace Woyengikuro Iringe-Koko, purtătoare de cuvânt a poliţiei de stat. Oficialul a transmis că mulţimea a pătruns forţat în locaţie, în ciuda faptului că poarta a fost închisă, ceea ce a dus la încărcarea mortală.

Treizeci şi unu de persoane au decedat, a mai transmis Woyengikuro Iringe-Koko. Şapte persoane rănite au fost internate în spital după incident, a adăugat aceasta.

Parteneri