• Home
  • Știri
  • Peste 50 de elevi, otrăviţi la o şcoală din sudul Mexicului

Peste 50 de elevi, otrăviţi la o şcoală din sudul Mexicului

copii

Cel puţin 57 de elevi au fost otrăviţi de o substanţă neidentificată într-o şcoală secundară rurală din statul Chiapas, din sudul Mexicului, potrivit autorităţilor locale, citate de Reuters, notează news.ro.

Otrăvirea în masă de vineri a fost a treia din şcolile din Chiapas raportată în mass-media locală în ultimele două săptămâni, speriind elevii şi stârnind indignarea părinţilor.

Institutul mexican de securitate socială a declarat vineri că 57 de studenţi adolescenţi din comunitatea rurală Bochil au ajuns la un spital local cu simptome de otrăvire. Un student într-o stare „delicată” a fost transferat la un spital din capitala statului, în timp ce restul erau stabili, a spus institutul.

Autorităţile nu au speculat cu privire la o cauză, dar, conform informaţiilor, unii părinţi cred că elevii au fost expuşi la apă sau alimente contaminate.

Procuratura de stat a anunţat că a efectuat 15 examene toxicologice care au ieşit toate negative pentru droguri ilicite, după ce au circulat în presa locală şi pe reţelele de socializare informaţii că studenţii ar fi fost testaţi pozitiv pentru cocaină.

Mai mult aici

Parteneri