AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Peste 550 de pelerini au murit în timpul pelerinajului de la Mecca

Foto – Profimedia Images
Peste 550 de oameni şi-au pierdut viaţa în timpul pelerinajului de la Mecca, notează antena3.ro. Peste 1,8 milioane de credincioși participă la el. Temperaturile au depășit 46 de grade Celsius în Arabia Sudită.

Este vară caniculară pe trei continente. Valul de aer fierbinte din Africa de Nord a adus temperaturi record în zona de est a Mării Mediterane. În Cipru și Grecia mai multe persoane au murit din cauza căldurii, iar Turcia se luptă cu incendii de vegetație, în timp ce temperaturile au depășit 40 de grade Celsius. Un val de căldură sufocant a lovit şi Indonezia, iar în Vietnam au fost înregistrate peste 100 de recorduri de temperatură în luna aprilie.

Sunt temperaturi-record în Creta. S-au înregistrat 44,5 grade Celsius, în timp ce în Peloponez valorile s-au apropiat de 44 de grade. La Atena, temperatura a atins 42 de grade Celsius, iar Acropola a rămas închisă pentru turişti.

Școlile au fost închise şi autoritățile medicale au emis avertismente pentru populație. Cel puțin cinci turiști, inclusiv medicul și jurnalistul britanic de televiziune, Michael Mosley, au murit în Grecia săptămâna trecuta. Cel mai lung val de căldură a fost înregistrat anul trecut în iulie, când temperaturile ridicate au persistat 16 zile.

Este cod roşu de caniculă şi în Cipru, cu temperaturi de 45 de grade Celsius. Şi aici căldura a făcut victime. Doi oameni au murit din cauza insolației. Alți trei sunt în stare gravă.

Căldura extremă a început să lovească si Statele Unite ale Americii. Centrul federal de prognoză meteorologică spune că va fi cea mai lungă perioadă de căldură din ultimele decenii. Astfel, se prognozează că aproximativ 265 de milioane de persoane vor fi afectate de temperaturile care vor depăși 32 de grade Celsius, iar în unele zone valorile vor urca până la 40 de grade Celsius.

Indonezia a avut deja cea mai călduroasă lună aprilie din ultimele patru decenii, potrivit oficialilor de rang înalt ai agenției meteorologice. Acum, locuitorii din Asia de Sud și Asia de Sud-Est, din Myanmar până în Filipine se află sub un val de căldură sufocant. Peste 100 de recorduri de temperatură au fost înregistrate în Vietnam în luna aprilie, în timp ce în Bangladesh și Myanmar au fost doborâte, de asemenea, recorduri de căldură pentru această lună.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!