• Home
  • Știri
  • Petre Daea se întâlneşte cu omologul ucrainean

Petre Daea se întâlneşte cu omologul ucrainean

daea 2 1

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit vineri cu omologul său ucrainean pentru a discuta despre importurile de cereale ieftine care au inundat piață europeană și au generat probleme fermierilor, potrivit stiri.tvr.ro.

Între timp, România a început să pună în practică la frontieră primele măsuri de supraveghere strictă a transporturilor de cereale din Ucraina

Fermierii consideră însă că deciziile sunt tardive, dovadă că prețurile în piață s-au prăbușit. Și totuși, acest lucru nu se vede și în prețul pâinii și al produselor de panificație, care de un an se scumpesc în continuu.

Confruntat cu toate aceste probleme și în așteptarea soluțiilor decise la Bruxelles, ministrul Agriculturii cere colegilor din guvern să nu-l lase singur în gestionarea crizei.

Petre Daea a mai avut discuții cu omologul său ucrainean, miercuri, într-o videoconferință, ocazie cu care Petre Daea a prezentat omologului său situaţia „deosebit de gravă” cu care se confruntă agricultorii români şi l-a informat că România a luat măsura de intensificare a verificărilor în vamă a calităţii produselor importate din Ucraina, verificări coordonate de ANSVSA, conform legislaţiei europene în vigoare.

De asemenea, ministrul ucrainean a fost informat că statul român va implementa măsuri de securizare suplimentară pentru transportul produselor care tranzitează teritoriul României către state terţe.

Petre Daea l-a rugat pe ministrul ucrainean să folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru ca agenţii economici din Ucraina să reducă exportul de cereale şi plante oleaginoase către România, dirijând exportul pentru culoarele de tranzit.

Mai mult aici

Parteneri