• Home
  • Știri
  • Petrecerea „Șpriț și lăutari” din Trenul Regal a fost anulată

Petrecerea „Șpriț și lăutari” din Trenul Regal a fost anulată

trenul regal 1

CFR Călători a anulat călătoria cu Trenul Regal pe ruta București-Sinaia și retur, eveniment care cuprindea o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească.
CFR Călători a precizat luni, într-un comunicat, că „nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA”.

După ce reprezentanții Casei Regale au luat atitudine, CFR Călători a notificat beneficiarul, conform clauzelor contractuale, asupra denunțării unilaterale a contractului, potrivit adevarul.ro.

Trenul Regal a fost închiriat pentru o petrecere numită „Spriț și lăutari”, chiar de 1 Decembrie, un bilet costând 500 de euro. Toate cele 80 de bilete au fost vândute rapid și includ o călătorie cu trenul București – Sinaia și retur, o degustare de vinuri, mâncare și muzică lăutărească.

„De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”.

Petrecerea nu a fost „gustată” însă de reprezentanții Casei Regale.

„Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul i-a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948.
Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Considerăm Trenul Regal un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, spune Ion Tucă, director al Casei Majestății Sale, potrivit europalibera.org.

Parteneri