Piața Victoriei: ”Cod Roșu de INUNDAȚII CU DICTATURĂ! Trezește-te române!”

 

Câteva mii de oameni s-au adunat duminică seara din nou în Piața Victoriei. Conform TVR1 sunt ”peste 5000 de protestatari”. Alte surse media vorbesc deja de 10 000 de oameni, la orele 20,30,  care ”nu au venit pe tabele de partid, ci chemați de propria conștiință”. Piața, la această oră, continuă se se umple cu oameni veniți din toate cartierele Capitalei.

 

Revolta este generată de amenințarea lui Dragnea că legile justiției, așa cum o vede el, vor trece prin Hotărâre de Guvern, pentru a nu mai pierde timpul. Acest subiect este comentat intens în Piața Victoriei unde se scandeajă ”Jos PSD! Jos ciuma roșie!”, ”Dragea să se știe, locul tău e-n pușcărie”. Protestul a fost convocat pe internet ca un ”Cod Roșu de OUG” care anunță dictatura. Un tânăr și-a scris pe maiou: ”Cod Roșu de inundații cu dictatură! Trezește-te române!”

 

Distribuie prietenilor

La Cluj Napoca, protestatarii au montat 11 corturi în Piața Unirii și au de gând să rămână acolo până când Dragnea și ”gașca lui mafiotă” vor pleca. Câteva mii de persoane mărșăluiesc prin centrul muncipiului transilvan, cerând plecarea guvernului Dăncilă.

 

În alte municipii sunt acțiuni similare care exprimă o stare de revoltă în creștere. ”Ne-am săturat să fim conduși de hoți și analfabeți”, spune o bucureșteancă în Piața Victoriei. La Timișoara, mii de oameni scandează ”PSD – ciuma roșie!”

C. Zamfir, AMPress