• Home
  • Știri
  • Plasa de umbrire iti protejeaza recolta oricand!

Plasa de umbrire iti protejeaza recolta oricand!

tomatoes gfd870e80b 1280

Plasele de umbrire sunt utile dintr-o varietate de motive, in special in conditii calde si insorite. Sunt ca o binecuvantare deghizata pentru sectorul agriculturii, horticulturii, gradinaritului. Sa vedem 5 beneficii ale utilizarii plasei de umbrire fabricata de Sunsafe Agrotextiles.

Functia principala a plaselor de umbrire este de a proteja plantele de lumina arzatoare a soarelui si de efectele nocive ale soarelui. Desi, lumina soarelui este necesara pentru fotosinteza si cresterea plantelor, nu toate plantele necesita soare deplin. Exista cerinte diferite de cantitate de lumina solara, in functie de tipul de planta.

Datorita expunerii reduse la soarele direct, plantele si solul vor fi expuse la mult mai putina caldura in general. Aceasta inseamna ca exista sanse reduse de evaporare a apei din cauza razelor puternice ale soarelui. Aceasta retinere imbunatatita a apei, in special in lunile calde, va ajuta planta sa pastreze aspectul verde plin de viata. De asemenea, plasa de umbrire este permeabila la apa, astfel incat apa de ploaie, aspersoarele si alte sisteme de irigare sa va poata mentine plantele bine hidratate. In plus, deoarece plantele au sansa de a economisi umiditate, va trebui, de asemenea, sa le udati mai rar. Deci, pe termen lung, consumul de apa va fi redus considerabil.

Datorita lipsei expunerii directe plantelor la soare, vor creste mai putine buruieni. Acest lucru faciliteaza monitorizarea buruienilor si eliminarea acestora de indata ce este nevoie. Deoarece germinarea semintelor de buruieni este in general slaba in medii umbrite, gradina dumneavoastra va fi libera de ele. Astfel, randamentul vostru va creste. Site-ul miculmester.ro propune produsul plasa de umbrire 2m x 50m, excelent pentru orice agricultor din Romania!

O gradina care beneficiaza de plasa de umbrire este mult mai putin solicitanta si aceste plante. Ce se vor dezvolta mai bine la umbra, vor prospera cu resurse minime. Tot ce trebuie sa faceti este sa le udati din cand in cand, sa folositi plasa de umbrire pentru a le proteja de lumina directa a soarelui, iar ei se vor ocupa de restul. Incadrarea plaselor de umbra cu lemn, stalpi de fier sau chiar bambus in sera sau pepiniera o transforma in locul perfect pentru a va hrani si a va cultiva plantele si legumele. Dar stiati ca exista doua tipuri diferite de plase de umbrire?

Pentru mediile mai calde, in special in timpul verii, puteti alege o constructie cu plasa de umbrire, cu acoperis plat, ce va poate proteja mai bine plantele de umiditatea severa, daunatori imprastiati si, de asemenea, sa imbunatateasca nivelurile de dioxid de carbon in timpul noptii de care plantele dumneavoastra vor avea cu siguranta nevoie.

Pe de alta parte, o constructie cu plasa in forma de dom este mult mai buna, deoarece necesita mai putina intretinere decat una cu acoperis plat. Puteti folosi acest tip de constructie pentru vreme mai frumoasa si zone mai spatioase.

Acum, atunci cand alegeti plasa de umbrire potrivita, tineti intotdeauna cont de faptul ca este important sa stiti de ce temperaturi potrivite au nevoie plantele sau legumele voastre. Pe langa protejarea culturilor de daunatori, plasele de umbrire pentru sera sunt instalate in primul rand pentru a obtine cele mai bune conditii de luminozitate, astfel incat plantele sa poata creste.

Plasele de umbrire sunt realizate din tesatura usoara din polietilena tricotata, care ofera oamenilor si plantelor protectie impotriva soarelui. Tesatura pentru umbra este disponibila in densitati cuprinse intre 50% si 90%, pentru a se potrivi nevoilor unice ale diferitelor tipuri de plante, flori si culturi. Poate fi folosita pentru sere, structuri cu cerc si in aplicatii pe teren. Utilizarile suplimentare includ garduri, parbrize si bariere de confidentialitate. Materialul unei plase de umbrire este rezistent la putregai si mucegai, nu devine casant si este permeabil la apa. Ofera o ventilatie superioara, imbunatateste difuzia luminii si mentine serele mai racoroase. Ca rezultat, plasa de umbrire poate ajuta la scaderea costurilor energetice prin reducerea nevoii de a porni ventilatoarele in lunile mai calde. Instalarea plasei de umbrire este rapida si usoara, asa cum este si demontarea acesteia in timpul sezonului de varf.

Plasa de umbrire reflectorizanta este benefica, deoarece ajuta la crearea unui climat optim de crestere, deoarece reflecta radiatia soarelui mai degraba decat o absoarbe. Ajuta la controlul echilibrului de lumina, temperatura si umiditate. Ecranele reflectorizante economisesc, de asemenea, energie. Caracteristicile climatice excelente includ temperatura scazuta in timpul zilei datorita reflexiei maxime si economii mari de energie pe timp de noapte, ceea ce mentine temperatura recoltei aproape de cea ambientala.

Plasa de umbra standard este un mijloc accesibil, extrem de durabil de a proteja plantele si culturile de lumina directa a soarelui. Plasa de umbrire este plasata pe acoperisul exterior al unei sere, al unui cadru rece sau al tunelului inalt, unde blocheaza un procent de lumina sa patrunda in cladire, mentinand astfel plantele mai confortabile. Acest tip de material de umbrire este adecvat pentru gradinarit general, agricultura si aplicatii de sere si este utilizat pe scara larga in agricultura comerciala si industria de gradinarit. Densitatea umbrei este determinata de cantitatea de lumina blocata de umbra. De exemplu, definitia umbrei de 80% este ca doar 20% din lumina trece prin ea. Legumele necesita un procent de umbra intre 30 si 50 %.

Asadar, dupa ce ati aflat atat de multe despre plasele de umbrire, s-ar putea sa va fi dat seama pana acum ca acestea sunt o investitie care va va fi de mare ajutor. Acestea duc la o reducere a costurilor cu energie si apa, mai ales in timpul verii. Fie ca este vorba despre aspectul ecologic sau reducerea amprentei de carbon, plasele de umbrire fac totul. Asadar, le puteti considera a fi o optiune grozava pentru gradina voastra.

Parteneri