• Home
  • Prima
  • Plenul reunit votează. Emoții MARI de ambele părți

Plenul reunit votează. Emoții MARI de ambele părți

vot in parlament 1

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor votează moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Dăncilă. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată sunt necesare 233 de voturi.

* Moţiunea de cenzură este semnată de aceiaşi oameni amatori, iresponsabili, care vor să demoleze Guvernul fără să vină cu temele făcute, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterilor.

* Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat că premierul Viorica Dăncilă, în prezent, este „o persoană particulară care ocupă abuziv o înaltă demnitate”, iar moţiunea de cenzură echivalează cu un mandat de aducere a Guvernului în faţa Parlamentului.

* Guvernul nu mai există, de vineri îşi încetează activitatea, a declarat, la rândul său, liderul Pro România, deputatul Victor Ponta. „Este o moţiune extrem de ciudată – teoretic dă jos un guvern, dar noi nu mai avem guvern. Nu mai vorbesc despre faptul că nu mai avem ministru de Interne, nu avem ministru la Educaţie, la Mediu, la Energie. Vorbim despre un guvern care nu mai există şi care, orice aţi face, azi – mâine îşi încetează activitatea. (…) Nu am auzit niciodată ca un prim-ministru să sune la o sută de parlamentari să le spună că vor fi miniştri. (…) Cred că azi avem datoria să îngropăm un mort”, a afirmat Ponta.

* Preşedintele USR, Dan Barna, a apreciat că votul la moţiunea de cenzură reprezintă „un bacalaureat politic al Parlamentului”, adăugând că prim-ministrul Viorica Dăncilă conduce „unul dintre cele mai incompetente guverne din ultimii 30 de ani”.

* Guvernul actual nu mai are resursele necesare, nici profesional, nici politice, pentru a-şi continua activitatea, nefiind nici validat de Parlament, după ieşirea ALDE de la guvernare, a afirmat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Mai mult pe Agerpres

Parteneri