Pleșu despre Ciuvică: ”Bădărănie necontrolabilă”, „activează” exact asa cum e: pe post de bâtă..”

Andrei Plesu postează, pe blogul său din Adevarul, un text acid avîndu-l ca țintă pe invitatul permanent al Antena 3, Mugur Ciuvica, despre care scrie că are ”agresivități de mardeiaș” și ”certitudini de beton”, fără să știm ”ce merite îl recomandă”.

„ Aflu ca o doamna a părăsit studioul Antenei 3, dupa ce un invitat perpetuu al acelui studiou i-a explicat ca n-avem autostrăzi din cauza românilor din străinătate care nu plătesc impozite. Mai exact, din cauza ei.

Nu intru in subiectul propriu-zis al „dezbaterii”. Observ doar că „analistul” cu pricina e cineva despre ale carui competente reale nimeni nu stie nimic. Nu stim cu ce se ocupa de fapt, ce-a facut in viata, ce merite il recomanda ca sa vorbeasca, seara de seara, natiunii, despre dreptate.
In plus, strigă, se răsteste, vorbeste incontinent acoperind eventualele replici ale celorlati invitati, are certitudini de beton si agresivitati de mardeias (fara muschi).
Inainte să devina un fel de Terente al postului unde presteaza, l-am vazut, cred, de doua-trei ori in viata, fie stând drepti, cu zorzoane, la usa cabinetului lui Emil Constantinescu, fie hingherit de Adrian Nastase pentru nu stiu ce scandal. In rest, afișeaza mereu aceeasi mină prost dispusă, acelasi discurs obsesiv-compulsiv, aceeasi bădărănie necontrolabilă.
Dacă i-as fi mai aproape, l-as sfatui, amical, sa se apuce de vreo treaba mai consistenta. Exista modalitati mai productive de a trăi, decât să atârni, zi de zi, de beregata altora… Dar se vede treaba că domnul acesta e indispensabil pentru postul in care „activeaza” exact asa cum e: pe post de bâtă… Ce pot să mai zic? Spune-mi ce indispensabili ai, ca sa-ti spun cine esti”, a scris Plesu pe blogul său din Adevărul.